Як правильно вибрати взуття

Працівники сфери торгівлі вчора отримували привітання із професійним святом, компліменти і приємні слова. Сьогодні ж ми можемо бути об’єктивнішими, адже лозунг багатьох продавців звучить як “не збрешеш – не продаси”.

Після стрімкого падіння гривні та подорожчання усіх типів продуктів втричі, українці нині сто разів подумають перш, ніж відкрити гаманця. І якщо у зайвій кофтинці, сукні та джинсах можна собі відмовити, то не купити потрібну пару взуття складно, адже босим ходити не будеш. Тим більше – в холодну пору року.

Тож журналісти Fastiv.tv поспілкувалися з людиною, яка раніше займалася продажем взуття, та дізналися, на що слід звертати увагу при покупці, аби придбати якісний товар.

1. Країна-виробник. За словами нашого експерта, переважна більшість взуття, яке ми бачимо на базарі та у крамничках, вироблена у Китаї. Китайське взуття не може бути якісним. Так, можливо, вам пощастить, і до ваших рук потрапить вдало склеєна пара, яку ви поносите пару сезонів, але вірогідність цього надзвичайно низька. Втім, якщо ви готові через кілька місяців купувати нову пару, можна віддати перевагу і виробам працьовитих китайців.

Серед інших виробників взуття, преставленого у нашому місті, – в основному, Росія та Україна. Це взуття якісніше, ніж китайське. Не хочете купувати російські товари? Зверніть увагу на українське взуття. Може, не всім прийдуться до смаку запропоновані моделі, однак носитися воно буде точно краще, ніж КНРівське. Що б там не казав продавець.

2. Якісне взуття – це шкіряне взуття, воно прослужить вам 2-3 роки, а то й більше. Мешти, зроблені із заміннику шкіри, навряд протримаються довше одного сезону. Зверніть увагу: шкіра товстіша, м’якша за замінник.

3. Пам’ятайте: ефектне замшеве взуття розраховано на суху, в ідеалі – морозну погоду. Якщо продавець пропонує вам придбати на осінь ботильони із замшу, а до комплекту – балончик із водовідштовхувальною рідиною, розвертайтесь і йдіть геть. Бо якщо іншого не вказано на упаковці, такі спреї розраховані лише на шкіряне взуття. Втім, навіть спеціальна рідина для замшевого взуття – не панацея. Систематичне користування нею не піде на користь взуттю, та й водонепроникним матеріал залишатиметься недовго. Я не відмовляю вас від покупки взуття із замшу – просто перед тим, як його придбати, зважте: для яких цілей воно вам потрібно.

4. Перед тим, як вийняти з гаманця гроші, уважно огляньте взуття. Воно не повинно мати сторонніх запахів – ані клею, ані фарби. В ідеалі – лише аромат шкіри. Крім того, на виробі не має бути розмазаного клею, не повинні стирчати нитки.

Cподіваємося, що відтепер ви зможете швидко обрати взуття, яке будете носити кілька сезонів.
Ми також поцікавились у пересічних фастівчан: а чим керуються вони, коли обирають нову пару взуття?

Леся, 32 роки, в першу чергу звертає увагу на матеріал. «Взуття має бути натуральним. Шкіра або замш – найкращий варіант, ніяких замінників шкіри. Нога повинна дихати. Якщо маю можливість – їду за обновкою в столицю або в Білу Церкву. Якщо треба варіант подешевше – купую взуття в Фастові. Ціна для мене не ключовий фактор, краще купити дорожчий виріб, що буде носитись якомога довше», – говорить Леся.

У Людмили, 57 років, схожа думка з цього питання. «Головне – щоб матеріал, з якого зроблене взуття, був натуральним. Щоб мені в ньому було комфортно. Ніколи не купую взуття без примірки. Не розумію, як можна купувати дешеве взуття, яке через кілька місяців можна викидати. Краще накопичити більше коштів та придбати якісне шкіряне взуття. Довіряю відомим брендам, наприклад, Berconti, Braska. Це – якість, перевірена роками».

Чоловій погляд на вибір взуття дещо інший. Дмитро, 33 роки, ділиться своїми думками: «Основний критерій – це відповідність вашим цілям. Я віддаю перевагу спортивному взуттю, оскільки багато проводжу на ногах. Кросівки – це моє взуття на всі пори року. Довіряю відомим брендам. Не принципово, щоб це був саме Adidas, проте я маю знати, країну-виробника. Проте, навіть якщо це зимове взуття від Armani, але зі слизькою підошвою, – то навіщо мені таке сумнівне задоволення? Співвідношення ціни та комфорту – найголовніше. Не буду віддавати суму у розмірі двох заробітних плат за одну пару взуття».

Молоді ж дівчата ось як обирають собі пару взуття. Марина, 23 роки: «Звичайно, дивлюсь на зовнішній вигляд. Якщо він мене влаштовує, переходжу до наступного етапу: роздивляюсь, з якого матеріалу зроблене взуття. Потім порівнюю ціни в кількою торговельних точках – навіщо переплачувати? А стосовно бренду, то він не має для мене вирішального значення».

Прокоментувати:

avatar
  Subscribe  
Повідомляти про